1 week voor vertrek

Het is inmiddels al weer hoogste tijd voor een nieuwe update. De laatste is al weer een tijd geleden.
Sinds wij vorige maand uit Oekraïne vertrokken zijn is er weer een hele boel gebeurt. De groep vluchtelingen die er was is in de weken daarna mondjesmaat vertrokken naar opvangplekken en appartementen in de omgeving van Kiev. Enkel de kinderen uit het kindertehuis zijn nog op het terrein, maar die zullen daar ook de komende maanden nog blijven.

Vorige week is het aller eerste reguliere kamp geweest van deze zomer. Dit zijn de kinderen uit de omgeving die ieder jaar terugkomen naar het kamp. Gelijktijdig met dit kamp zijn de Oekraïense strijdkrachten begonnen met het opvoeren van de strijd tegen de separatisten en niet zonder succes. Slavyansk en vele omringende dorpen en steden zijn binnen een week veroverd en er word weinig tegenstand geboden. Echter zijn ze op dit moment bij Donetsk aangekomen. Dit houd in dat er (net zoals een paar maanden terug bij Slavjansk) inmiddels een stroom van vluchtelingen op gang komt vanuit Donetsk. Donetsk is een stad van ongeveer 1 miljoen inwoners vlak bij de grens met Rusland. Sinds het einde van het kamp van vorige week zijn er al verschillende groepen kinderen uit Donetsk aangekomen op het terrein van Jeremiah’s Hope.

Het is nog niet bekend wat er nu gaat gebeuren en hoeveel mensen er nog uit de omgeving Donetsk naar Kiev zullen komen, maar de verwachting is dat er nu weer twee reguliere kampen zullen worden afgezegd. Of dit verder nog inhoudelijke veranderingen betekend voor onze reis is niet bekend.

Wij zullen met een groep van 5 personen volgende week vrijdag vertrekken met een directe vlucht van Schiphol naar Borispol Airport nabij Kiev. Vanuit daar zullen we weer met de taxi in 2 uur naar Kolentsi reizen.
We vertrekken op een iets gunstigere tijd dit keer. Vertrek van schiphol is gepland rond kwart over 1 ’s middags en na een vlucht van iets minder dan 3 uur zullen we rond 5 uur aankomen bij Kiev.

Rosanne zal 1 kampweek meedoen en daarna weer teruggaan naar Nederland. Thijs, Peter, Lianne en Martine zullen er 2 weken blijven. Daarnaast kregen we deze week nog het bericht dat nog 1 persoon van de Nederlandse groep die had afgezegd, toch besloten heeft om mee te gaan. Van 28 juli t/m 8 augustus zullen we dus met nog een persoon extra aanwezig zijn!

We zijn erg dankbaar voor alle leuke berichten en gesprekken die we hebben gehad sinds we weer terug zijn van onze eerste week. Het is fijn te merken dat dit zo leeft bij vrienden/familie en mensen uit de gemeente. We voelen ons hierin echt gesteund.
Daarnaast natuurlijk voor al het gebed en de berichten die we tijdens onze reis op de website kregen. Daarnaast natuurlijk weer een hernieuwde oproep voor gebed en steun voor onze tweede reis.

Een gedachte over “1 week voor vertrek

  1. Fijn Peter dat je ons weer op de hoogte houdt. Dus de 25ste begint jullie reis weer en zoals jullie weten ik reis mee.Er is veel veranderd sinds de vorige kampen en ik hoop dat ook voor de kinderen uit Kolentsi en omstreken kampen gehouden kunnen worden.
    Voor dit land is denk ik nu veel gebed vanwege de vleigtuigramp die er bij gekomen is.
    Ik wens jullie heel veel plezier en ‘k hoop dat jullie af en toe een berichtje kunnen sturen.Gr Hanna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.