Weer thuis

Inmiddels zijn we weer een week thuis na een fantastische tijd te hebben gehad in Oekraïne! De spierpijn is inmiddels verdwenen, we zijn weer een beetje bijgeslapen en ook de laatste muggenbulten zijn bijna weer weg.

Wat over blijft na deze week zijn fantastische herinneringen over het werk wat we hebben mogen doen, de gesprekken die we hebben gehad en het plezier dat we hadden met de kinderen.

We hebben een erg drukke en intensieve week achter de rug. Mede daardoor hebben we geen dagelijkse updates kunnen geven op onze website. Om een kleine indruk te geven. Vorig jaar waren we met 7/8 Nederlanders aanwezig om de activiteiten te organiseren. Dit jaar waren er 2. Vorig jaar waren er 6-8 groepsleiders, dit jaar 3. Vorig jaar hadden de groepen tussen de 10 en 13 kinderen per groep. Dit jaar 15-18 kinderen.

Dag 3

Het middag programma van vandaag was de hike. De jongste kinderen zijn naar de ‘duinen’ geweest en de andere twee groepen naar het meer. Dit is een wekelijks terugkerende activiteit die vrij populair is bij de kinderen. Als het weer het toelaat (bij ons niet het geval) een mooie gelegenheid om even te zwemmen in het meer.

Daarnaast stond deze dag uiteraard in het teken van de wedstrijd Nederland – Australië! Met een kamp waar voornamelijk Nederlanders en Australiërs rondlopen was dit een veel besproken dag. Met zijn allen rond een klein laptop scherm met verse pizza. Uiteraard maakte de uitslag ook een boel goed, alhoewel er nu nog 1 Australiër rondloopt die er van overtuigd is dat ze gewonnen hebben!

Dag 4

De sport activiteit van vandaag was de parachute. Met een enorme parachute doen de kinderen spelletjes en proberen ze om ballen zo ver mogelijk weg te schieten. Dit met wisselend resultaat overigens 🙂

Tijdens Crafts hebben de kinderen vandaag zandtekeningen gemaakt. Er zaten echt ware kunstwerken tussen.

Dag 5

De laatste dag is standaard de dag met ‘silly skit night’.  Een avond waarbij de volwassenen de kinderen entertainen door grappige en gekke stukjes op te voeren voor de kinderen. Wij hebben een aantal leuke en gekke liedjes gezongen voor de kids! Verder hebben we nog meegeholpen met de andere stukjes. Dit was gelijk de laatste dag van het kamp. Hierna namen de ouders en verzorgers het weer van ons over en konden wij even gaan genieten van onze welverdiende rust.

City trip

Het weekend staat altijd in het teken van 2 dingen Schoonmaken en een city trip naar Kiev.
Zaterdag zijn we met de groep samen met Xander een dag naar Kiev geweest. We hebben verschillende culturele en historische dingen bekeken. Uiteraard ook langs alle toeristische kraampjes gelopen en heerlijk gegeten in een restaurant.

Ook zijn we nog op Maydan geweest, het Onafhankelijkheidsplein in Kiev. Erg indrukwekkend om te zien hoe het er daar nu uitziet. Je ziet veel plekken waar mensen zijn vermoord, verbrande bussen, grote barricades en heel veel grote kogelgaten.

 

De 13 kinderen uit het kindertehuis worden voor minimaal 6 maanden opgevangen. De overige families word voor gekeken of ze de komende dagen / weken een woonplek gegeven kan worden in de omgeving van Kiev. Graag jullie gebed voor deze families. Ze zullen het hard nodig hebben om daar een nieuw leven op te starten.

Voor foto’s bezoek onze facebook pagina (geen account nodig):

https://www.facebook.com/oekraine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.