Dag 4 – extreme

De kinderen liggen weer op bed, de 4e dag in Oekraïne zit er weer op!
We hebben een erg leuke dag gehad vandaag. Goed weer gelukkig, dus de puinhoop van gisteren hebben we kunnen opruimen en alle programma’s konden gewoon doorgaan.
Voor de komende dagen zal dat helaas niet het geval zijn. Er word veel kou en regen voorspeld, dus we hebben het programma wat om moeten gooien.

We zijn de dag vandaag zoals altijd begonnen met de rotations, sports, crafts en Bijbel. Dit zijn altijd erg leuke onderdelen voor de kinderen.

Na de lunch is het ‘rest-time’. Hierin houden we altijd een moment apart om te zingen, Bijbel te lezen en te bidden. Nieuw dit jaar is een programma, speciaal voor de oudere(12+) kinderen. Voor de meiden is er een programma voor preventie van mensenhandel, voor de jongens over hoe je een goede man en vader kan zijn.

Het middagprogramma is ook nieuw en heet ‘extreme’. Er zijn platforms gemaakt in de bomen en touwen gespannen, waar de kinderen allerlei activiteiten kunnen doen, waaronder abseilen. Dit is bij de kinderen een enorm succes.
Behalve bij één, Marina. Marina mag eigenlijk niet meedoen aan de sport en dergelijke, maar was toch bij ‘extreme’ terecht gekomen.
Marina heeft vroeger een hele harde trap tegen haar hoofd gekregen. Daar is toen iets gebeurt, dat iedere keer dat ze nu nog te veel of heftig beweegt, ze helemaal de weg kwijt raakt. Ze wist niet meer wie ze was en wilde midden in het bos gaan slapen.
We weten niet of dit ooit nog over zal gaan. Gelukkig gaat het inmiddels weer wat beter en is ze goed aanspreekbaar. Morgenochtend zal ze er waarschijnlijk niet veel later van hebben.

Een andere meid die we hebben leren kennen is Ina. Super druk, super vrolijk, enorm aanwezig. Alles bij haar is extreem. Dit bleek echter slechts een masker te zijn. Ze komt samen met een ander kind uit een weeshuis/gezin. We hoorden dat de moeder uit haar ouderlijke macht is ontzet, nadat school leraren er achter kwamen dat ze samen met Haas zus werd verkocht aan mannen door hun eigen moeder.

IMG_20160719_152920 IMG_20160719_152108 IMG_20160719_145531 IMG_20160719_115616 IMG_20160719_112706

2 gedachten over “Dag 4 – extreme

  1. Heel mooi om telkens wat van jullie te horen en dat het goed gaat daar we hopen en bidden dat het weer mee zal vallen zodat jullie de programma’s goed kunnen doen
    Shalom , mayco

  2. Bijzonder om te lezen…wat jullie mee bezig zijn met de jeugd daar.
    Kunnen wij ook voor bidden.
    Een hele fijne en gezegende tijd met elkaar.
    Liefs,Otto en An

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.