Klaar om te gaan?

De vliegtickets zijn besteld, er is nóg een aanmelding bijgekomen en de voorbereidingen zijn in volle gang! Het is nu definitief, vrijdag 15 juli vertrekken we richting Oekraïne waar we een volledige kampweek zullen organiseren voor verwaarloosde en mishandelde kinderen, maar dit kunnen we niet alleen!!

Het zal weer een zware week worden, zowel geestelijk als fysiek en daarvoor hebben we gebed en financiële ondersteuning nodig. Veel kinderen worden geestelijke en lichamelijk mishandeld wat zich tijdens de week vaak uit in anti-sociaal gedrag en veel (verbaal) geweld. Aan ons de taak om hier goed en vooral met veel liefde op te reageren. Wij hopen door alles wat we met de kinderen zullen doen een verandering te kunnen brengen in hun leven, om zo een generatie te zien opgroeien die een verandering kan brengen in het land. We vragen dan ook gebed, zodat wij hierin een steentje kunnen bijdragen.

Wij zetten een deel van onze tijd en geld op zij voor deze reis. In plaats van op vakantie te gaan en een week op het strand te liggen werken wij met een groep fantastische kinderen. De kosten voor deze reis zijn ongeveer 6000 euro. De helft hiervan zullen wij zelf betalen, maar voor het overige bedrag zijn we nog op zoek naar sponsoren.
Mocht u ons willen helpen met een bijdragen, dan zouden wij dat enorm kunnen waarderen. Uiteraard komt al het geld dat meer binnenkomt dan deze 3000 euro volledig ten goede aan het werk van Jeremiah’s Hope, de organisatie waarvoor wij in Oekraïne zullen werken. De afgelopen jaren heeft de organisatie met de giften onder andere al verwarmingen, ventilatie, wasmachines en veel voedsel kunnen aanschaffen!

Wil je een gift overmaken, dan kan dat op de rekening van de VBG in Emmeloord.

De gemeente is ANBI erkend, uw gift is dus fiscaal aftrekbaar.

Vrije Baptistengemeente Emmeloord
IBAN: NL57 RABO 0346 5462 73
o.v.v. Oekraine 2016

 

Nieuws uit Oekraïne
Op dit moment zijn de eerste twee kampweken voorbij. Dit waren twee kampweken voor kinderen van (o.a. Amerikaanse) zendelingen.
Komende maandag zal een kampweek beginnen voor ‘at-risk’ kinderen uit het dorp Kolentsi, waar zich ook het kamp terrein bevind.

Graag zouden wij jullie de komende dagen kennis laten maken met enkele van de kinderen met wie wij de afgelopen jaren hebben gewerkt en die wellicht ook tijdens onze kampweek weer zullen zijn.

Yura
12938177_1267626533252862_8833139185139831548_nDit is Yura Geraschenko, 5 jaar oud een super schattig klein jochie. Helaas heeft hij een erg slechte thuis situatie. Gelukkig kan Jeremiah’s Hope hem ondersteunen in zijn situatie.
Sinds April heeft Yura een maandelijkse sponsor, zodat er twee keer per maand een voedselpakket gekocht kan worden en hij regelmatig bezocht kan worden.

 

 

Marina

12967424_1267626893252826_6304032084612568712_oDit is Marina Moroz, een lieve meid van 12 jaar oud, maar helaas ook met een heftige thuissituatie. In het afgelopen jaar heeft ze enkele maanden in de Rescue Shelter moeten verblijven door ernstige problemen thuis. In haar nog jonge leven heeft ze al enorm veel meegemaakt. Gelukkig heeft ook zij sinds april een sponsor, zodat ze twee keer per maand bezocht kan worden. Tijdens deze bezoeken wordt er altijd eten gebracht, er wordt met haar gebeden en de thuissituatie wordt gemonitord. Ook kan door deze sponsor door het hele jaar gezorgd worden voor voldoende school materiaal, een kerst cadeau en nog veel meer.

 

Bedankt voor alles steun die jullie ons en deze kinderen geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.