Op dag 3…

… liet God het water samenvloeien op één plaats.

Vanochtend werden we al vroeg wakker van het enorme noodweer dat op dit moment boven Noord-Oekraïne hangt. Met veel geraas kwam de regen naar beneden, de donder liet de ramen trillen en de bliksem verlichtte de hele omgeving. Zo erg hadden ze het hier nog nooit meegemaakt.
Ongeveer een kwartier nadat de regen begon stond er op het hele terrein zo’n 10cm water en waren er rivieren en meren ontstaan. Gelukkig, zo plotseling als het begon was het ook weer over. Het heeft de rest van de dag nog wel geregend, maar niet meer zo heftig als ’s ochtends.

Doordat alle wegen onder water stonden en er geen stroom meer was, was het even onzeker of de kinderen vanmorgen of überhaupt vandaag nog konden komen. Gelukkig is het allemaal gelukt en waren de meeste kinderen voor 11 uur op het terrein.

Maandag na aankomst is altijd het moment voor de traditionele luizencontrole. Door de slechte hygiëne thuis hebben veel kinderen en families luizen. De groep van deze week viel erg mee, dus binnen enkele uren waren we er mee klaar.

Na het middageten zijn de groepen verdeeld en startte het programma. Door de regen zijn een aantal onderdelen aangepast of verplaatst, maar het was een erg leuke middag waarin we hebben gespeeld, geknutseld en naar een Bijbelverhaal over de beloftes van de hemelvaart geluisterd.

De dag werd afgesloten door het kijken van een leuke film en daarna voor de ouderen nog wat zingen en luisteren naar getuigenissen en Bijbelverhalen.

De kinderen zijn inmiddels gedoucht en liggen in bed. Wij gaan er ook snel achteraan, want we zijn doodmoe na zo’n eerste dag.

Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.