Stilte voor de storm

Vandaag, zondag, weer een rustige dag gehad. Het team van leiding is inmiddels compleet met in totaal 17 personen. Dit is wel nodig, want we verwachten een record aan kinderen van 51 morgenochtend. Dit houdt in dat een groot deel van de ochtend in het teken zal staan van de jaarlijkse luizen controle.

Vandaag hebben we met de hele groep een kerkdienst gehouden op het terrein. We hebben veel gezongen en uit de bijbel gelezen. Het was fijn om dit als groep met elkaar te kunnen doen deze zondag. Zo ver van huis, maar toch verboden met elkaar door één God.

In de loop van de dag hebben we alle plannen voor de komende week nog doorgesproken. We zien uit naar de plannen die God heeft voor deze kinderen.

Morgenochtend zullen de busjes vertrekken om de kinderen op de afgesproken plekken op te halen. Dit is vaak nog spannend, omdat het vaak voorkomt dat kinderen niet op de afgesproken plek staan, of dat er juist extra broertjes / zusjes of neefjes en nichtjes meegestuurd worden. Het is altijd jammer om te zien als er aan het eind van de dag nog een aantal namen op de lijst staan waar geen kruisje achter staat. Je vraagt je dan soms wel af, wat zou er zijn, waar zouden ze slapen.

We willen jullie vragen om gebed voor de komende dagen. Voor ons als leiding, om de kinderen te mogen begrijpen en goed voor hen te zorgen, maar ook juist voor de kinderen. Dat ze zich veilig mogen voelen en geliefd door ons een bovendien ook door God. Op dit terrein zijn ze veilig, mogen ze even kind zijn, plezier hebben, blij zijn, ook al hebben veel van hen die emotie nog niet vaak gevoeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.