Dag 1 (en dag 2) – Na regen komt zon en daarna weer meer regen

Het kamp is begonnen!

De laatste avond voor het kamp (zondag) zijn we met het voltallige team wezen eten in een lokaal Oekraïens restaurant. Erg leuk en gezellig.
Vandaag (maandag) was de eerste dag van het kamp. De dag is inmiddels voorbij en moe, maar voldaan liggen we inmiddels in bed, te luisteren naar de regen die tegen de ramen tikt. Regen, regen en nog eens regen, dat is wat er de laatste dagen voornamelijk uit de lucht komt vallen. Maar eerst even helemaal naar het begin.

Om kwart over zes ging de wekker. Dit keer niet om op reis te gaan, maar om de keuken in te gaan. Het is inmiddels een traditie geworden dat de Nederlanders één ochtend middag of avond pannenkoeken bakt voor het hele team. Dat betekende dus vroeg uit bed en de Dampende keuken in om te gaan bakken.
Half elf kwamen de eerste kinderen. Het zijn er waar minder dan normaal, maar in gemiddelde leeftijd ook wat ouder. Bij de aankomst van de kinderen wordt het terrein altijd opgedeeld in schoon en vies. De kinderen beginnen in het ‘vieze’ gedeelte en via de luizencontrole mogen ze naar het ‘schone’ gedeelte toe. Hier werd sport en spel voor de kinderen georganiseerd. Zo konden kinderen een zo hoog mogelijke toren bouwen van kratjes, klimmen in het klimrek, of voetballen.
Na de lunch starten het ‘normale’ dagprogramma van sport, crafts (knutselen) en Bijbelverhalen. Het bijbelprogramma is binnen en crafts is overdekt, maar de sporters werden drijfnat en moesten uiteindelijk een paar keer uitwijken naar de tent door de stortbuien.
’s Avonds is er altijd kampvuur (wat nog aardig lastig is met kletsnat hout). Jenny Kelly gaf hier haar getuigenis. Het ging er over dat zij toen ze tiener was nooit echt een keuze had gemaakt voor God. Tijdens een rollenspel gaven vrienden plotseling antwoord op al deze vragen, waarbij ze zich afvroeg waarom haar vrienden haar nooit eerder over Jezus als verlosser hadden verteld.
(En toen viel ik in slaap, vandaar dat dag twee er gelijk achteraan komt).
Tijdens het noodweer van de afgelopen dagen is bij een van de pleeggezinnen in de tuin een appelboom omgewaaid. Wij hebben gisteren al die appels verzameld (200 kg) en de komende dagen zullen we daar veel van terugzien in ons eten.. 😄 Vanmorgen was de aftrap met havermoutpap met stukjes appel. Verder zijn we inmiddels al gevraagd als Nederlanders om van de week appeltaart te gaan bakken.
Vandaag dus de eerste echte dag met het normale programma. Vanmorgen begonnen met de rotaties, sport, bijbel, crafts. Nieuw dit jaar is de vierde rotatie waar de kinderen onder de twaalf gaan tekenen en kleuren en de oudere bijbelstudie doen. We zijn vandaag erg gezegend met het weer. Op wat spatjes na was het vanmorgen behoorlijk droog, maar vanmiddag was helemaal geweldig. Fantastisch weer tijdens het middagprogramma dat tegenwoordig uit ‘ropecourses’ bestaat. Een enorme toren van tien meter waar kinderen in kunnen klimmen, abseilen, kratjes stapelen en via de klimmuur, touwladder of het net omhoog kunnen klimmen.
Het avondprogramma daarentegen was weer gewoon ‘normaal’, de regen viel weer met bakken uit de lucht, maar qua weer toch tegen de verwachtingen in een fantastische dag gehad, alles wat we buiten moesten doen was droog en warm. Het kampvuur vanavond ging niet door, in plaats daarvan is een film gekeken gevolgd door spelletjes.

4 gedachten over “Dag 1 (en dag 2) – Na regen komt zon en daarna weer meer regen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.