Klaar voor vertrek

Na lang uitzien is het nu echt bijna zover. Vrijdagochtend heel vroeg vertrekken we naar Oekraïne. Om 4 uur rijden we weg uit Emmeloord en via een tussenstop in Polen komen we rond 14 uur aan in Kiev. We hebben er erg veel zin in, maar het is ook nog wel erg spannend. We zien uit naar wat God ons wil laten zien en doen tijdens de komende week.

Vrijdag avond, na een autorit van ongeveer twee uur, komen we aan in Kolentsi, het dorp waar het complex van Jeremiah’s Hope ligt. Het kamp van deze week zal dan nog bezig zijn en hierbij zullen wij direct hulp kunnen bieden bij het opruimen van het terrein zodra de kinderen weer naar huis zijn.

Wilt u weten wie er allemaal mee gaan, klik dan hierboven op ‘Team 2018′. Wilt u meer informatie over Jeremiah’s Hope, waar we heen gaan en wat we precies gaan doen? Klik dan hier.

Wat betreft de financiën zijn we helaas nog niet rond. De totale kosten zijn ongeveer €5.000, waarvan de helft door ons zelf betaald wordt. De rest proberen wij door middel van sponsoring binnen te krijgen. We zijn al een heel eind, drie kwart is al binnen. Uiteraard gaat zoals ieder jaar alles wat nog extra binnen komt naar een project van Jeremiah’s Hope. We hopen dat we ze dit jaar ook weer dit extraatje kunnen meegeven voor hun werk tijdens de rest van het jaar.

Wil en kan u ons hierin nog helpen dan zouden we dat ontzettend fijn vinden. U kan een bijdrage overmaken op onderstaande rekening, uw gift is dan fiscaal aftrekbaar.

Vrije Baptistengemeente Emmeloord
IBAN: NL57 RABO 0346 5462 73
o.v.v. Oekrainereis

Nieuws uit Oekraïne

De afgelopen tijd is er al veel gebeurd in Oekraïne. Een aantal kampweken zijn al geweest en ook andere projecten zijn in volle gang.

NewHope weeshuis en pleeggezinnen
Anderhalf jaar geleden is het NewHope center officieel gestart in Kolentsi. Het is een andere mogelijkheid om kinderen veiligheid, bescherming, heling en de liefde van God te geven. Inmiddels zijn er verschillende kinderen geplaatst in de gezinnen.

Hulpgoederen
De oorlog in Oekraïne is zijn vierde jaar ingegaan. Ruim vier jaar van oorlogsgeweld laat een enorm litteken achter in een land. Er is een tekort aan alles, stroom, water, voedsel, noem het maar op. Jeremiah’s Hope zet zich in om hulpgoederen naar Oekraïne te krijgen en deze te verspreiden in het oosten van Oekraïne.

Solarpark
Sinds enkele weken heeft Jeremiah’s Hope de mogelijkheid gekregen om eigen zonnepanelen te plaatsen in Kolentsi en op enkele woningen. Door middel van deze panelen kan de energievoorziening beter worden gereguleerd en zal het complex in de toekomst veel minder afhankelijk zijn van de belabberde stroomvoorziening in Kolentsi.

Gebedspunten
  • Een veilige reis
  • De sfeer in de groep
  • De andere groepen die vanuit o.a. Amerika zullen komen
  • Dat wij de liefde van God door ons mogen laten zien en vol liefde en geduld er mogen zijn voor de kinderen
  • De financiën voor de reis en ondersteuning van Jeremiah’s Hope

3 gedachten over “Klaar voor vertrek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.