Ready for takeoff

We zijn er klaar voor! De laatste koffers pakken en dan mogen we weer vertrekken. Vrijdagochtend zullen we vertrekken naar Oekraïne. Voor sommigen alweer de tiende keer, maar voor een aantal ook de allereerste keer. Ook al zijn we zeer vertrouwd met de plek waar we heen zullen gaan, het blijft toch altijd spannend hoe het zal gaan.

We gaan dit jaar met een enorm grote groep. Erg fijn om te zien dat zoveel jonge mensen een passie hebben voor Jezus en hierover willen delen met de kinderen in Oekraïne.

Voor de meesten zal het bekend zijn wat we gaan doen, maar ik zou er graag nog het een en ander over delen. We gaan naar een land dat al decennia, zo niet eeuwen gebukt gaat onder enorme alcoholproblematiek en daaruit voortvloeiende ellende. Veel kinderen zijn al bij geboorte beperkt doordat ze in de buik al dronken zijn van de alcohol. Andere kinderen worden zwaar verwaarloosd en mishandeld of juist enorm aan hun lot overgelaten en zien dagen lang helemaal niemand.

Wij willen naar dit land gaan om die kinderen te laten zien dat er mensen, volwassenen zijn die om hen geven. Volwassen die wel normaal kunnen doen en een voorbeeld voor hen mogen zijn. Dit willen we doen door er voor ze te zijn, met ze te spelen, naar ze te luisteren en ze te vertellen over God, onze vader, die nog veel meer van hen houdt dan dat wij dat kunnen.

Wie zijn wij?!

Zoals gezegd gaan we dit jaar met tien volwassenen (en een baby en een peuter) op reis! Maar wie zijn wij nu eigenlijk?!

Gebedspunten

We kunnen deze reis natuurlijk niet alleen. We zijn afhankelijk van God en van onze achterban in Nederland. Graag vragen we gebed voor:

  • Bescherming tijdens onze reis. Het is weer een lange reis, de wegen en het verkeer in Oekraïne zijn niet zoals we dat in Nederland kennen.
  • Eensgezindheid voor ons als groep. We gaan altijd als zeer verschillende mensen mee met deze reis. Help ons samen te zien naar het gezamenlijke doel dat we hebben.
  • Het weer. De weerberichten zijn weer niet goed. Er wordt veel regen voorspeld. De meeste activiteiten zullen buiten plaatsvinden, dus regen is zeker niet handig.
  • Financiën. De reis kost veel geld. We hopen dat we een groot deel hiervan gesponsord zullen krijgen. Alles wat daarboven nog binnenkort komt volledig ten goede aan Jeremiah’s Hope.

Vrijdag gaan we weg. Nog even wachten dus..
Heel erg bedankt voor alle steun, support en lieve berichtjes die we elk jaar krijgen. We houden jullie uiteraard dagelijks op de hoogte van onze reis en belevenissen!

2 gedachten over “Ready for takeoff

  1. Bedankt voor dit verslag van jullie zelf.God ziet jullie beschikbaarheid en zal dat door allerlei situaties heen zegenen.Ik mis de foto van Femke en Susanna erbij en sommige dingen die beschreven staan is verleden tijd van hen die al vaker geweest zijn.
    Wel een bemoediging voor hen die voor de zoveelste keer gaan dat er nieuwe reisgenoten bij zijn maar ook v h project Jeremiah’s Hope.
    Ik reis op mijn knieën mee en kijk af en toe naar bericht.Ook stuur ik het naar andere bidders toe.Maar Jezus Christus de Hogepriester bidt en pleit voor jullie en andere die meewerken en vooral voor de kinderen.Ik geloof dat God grote dingen gaat doen.!
    In Mattheus 9 vers 36 staat hoe Jezus de scharen zag!Ezechiel 34:5,6 vergeleek het volk met een schaapskudde zonder herder.Jezus kwam als een Herder met bewogenheid Joh 10 vers 4 en die bewogenheid bidt ik jullie toe ook voor deze Oekraïense kinderen.Zijn Shalom Hanna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.