Voorbereidingen voor het kamp

Afgelopen nacht zijn er de laatste vrijwilligers aangekomen. Ditmaal 3 Australiërs. Het hele vrijwilligers team is nu compleet.
Vanmorgen hebben we met alle volwassenen een kerkdienst gehouden en samen ook avondmaal gevierd.

Op dit moment hebben we een aantal groepen kinderen op het kampterrein rondlopen. Deze zijn voornamelijk afkomstig uit Loegansk en Slavjansk.
In Slavjansk staat een kindertehuis dat 5 dagen in de week, kinderen uit de omgeving opvangt. De ouders hebben moeite of kunnen helemaal niet voor de kinderen zorgen. De maaltijden die de kinderen krijgen zijn daar ook op aangepast. Maandag eten ze vrij weinig en gedurende de week word dat steeds meer, tot vrijdag, waar ze een grote maaltijd krijgen. In de weekenden (als de kinderen weer thuis wonen) krijgen ze niet tot nauwelijks te eten, vandaar dat ze maandag niet meer gewend zijn om hele porties te eten en word dat geleidelijk weer opgebouwd. In dit opvanghuis zitten wekelijks 40 kinderen. Van die 40 zijn er nu 13 bij ons op het terrein. De overige kinderen konden helaas niet meegenomen worden, omdat er of geen ouder/verzorger te vinden was, of dat ze geen toestemming gaven. Van 1 kind is bekend dat de moeder, zodra de onrust uitbrak, naar Rusland vluchtte en haar kind heeft achter gelaten bij een 65 jarige man die in de buurt woonde en geen familie was. Met deze kinderen zijn 3 begeleiders meegekomen die helpen op te passen op de kinderen. Na de zomer zullen deze kinderen blijven in de Rescue Shelter. Het huis is Slavjansk waar ze normaal zitten is voor een kwart ingestort, alle inventaris is geroofd en de muren / hekken rond het terrein lijken wel gatenkaas. Hoogstwaarschijnlijk zullen ze minimaal 6 maanden hier moeten blijven.

Verder hebben we nog families die overgekomen zijn dmv een pastor die om hulp gevraagd heeft. Voor hen word geprobeerd om de komende maanden werk en een appartement te vinden. Hiervoor is helaas nog veel geld nodig en ook nog tijd om werk te kunnen vinden. Jeremiah’s Hope wil zich inzetten om deze gezinnen de eerste 3 maanden huur te kunnen doneren, zodat ze tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen.

En de laatste groep kinderen komt ook uit het Oosten van Oekraïne en gaan morgen naar de Verenigde Staten. Zijn maken onderdeel uit van een adoptie project. In de VS loopt een project dat als je geïnteresseerd bent in adoptie, je je kunt aanmelden om tijdens de zomer 1 of 2 kinderen in je huis op te nemen. Tijdens die periode draaien de kinderen mee in het gezinsleven en daarmee worden er ook nog meer mensen (familie, vrienden) betrokken bij het werk in Oekraïne. Aan het eind van deze periode kan er beslist worden of je tot adoptie van een kind wilt overgaan, of dat je er achterkomt dat het toch niets voor je is. Wij hopen dat ze een goede reis zullen hebben en veilig mogen aankomen.

Na de dienst vanmorgen hadden we met alle vrijwilligers een meeting om te bespreken hoe de komende dagen er uit gaan zien. Na een voorstel rondje kregen wij de takenlijst van komende week te zien. Naast de gebruikelijke taken van afwassen en tafels dekken (voor ruim 100 man) zijn Lisanne, Anne en Marc komende week de groepsleiders van de 3 groepen kinderen. De kinderen zullen per leeftijd worden ingedeeld. Peter heeft de supervisie over al deze groepen.

Het weer is helaas nog niet veel verbeterd, maar de vooruitzichten zijn wel redelijk met de komende dagen wat opklaringen.

Morgenochtend begint het kamp en zullen de groepen ingedeeld gaan worden. Vanaf dan zullen (op een paar momenten uitgezonderd) van ’s ochtends tot ’s avonds de verantwoording voor de kinderen van onze groepen hebben. Het gaan behoorlijk intensieve dagen worden, maar we hebben er ontzettend zin in en zien uit naar de dingen die we mogen gaan doen!

Bedankt voor jullie support en de lieve reacties die we krijgen. We voelen ons zeer bemoedigd.

Door de internet verbinding is het helaas niet mogelijk om updates met foto’s te geven.
Foto’s plaatsen wij dagelijks op onze facebook pagina. Mocht u problemen ondervinden met het bekijken van deze foto’s dan horen we dan graag.

www.facebook.com/oekraine

3 gedachten over “Voorbereidingen voor het kamp

  1. Wat een indrukwekkend verhaal weer lief! Jullie zullen wel veel indrukken opdoen en verhalen horen van al die mensen die momenteel verblijven op Jeremiahs hope! Heel veel succes morgen met de start van het programma. Veel zegen voor jullie 4en en voor de andere vrijwilligers. Blijf aan jullie denken en voor jullie bidden! Liefs!

  2. Hallo allemaal,
    OOk weer byzonder dat we zo toch op de hoogte kunnen blijven want dat het heel intensief zal is wel zeker.Ik heb geen faceboek maar faceboek liever met de Hemelse Vader voor datgene wat jullie mogen zijn.Kinderen zijn heel belangrijk voor de Hemelse Vader .Bidden blijft ook heel belangrijk voor jullie daar maar zeker de achterban.
    Peter je kunt het hoor!.Al die maanden van voorbereiding heeft je Vader Boven ook gezien NOG 2 teksten voor jouw /jullie Marcus 10 vers 13-16 en 1 kor. 1:30.
    zijn Sjaloom .Hanna.

  3. Groot is de Heer Hem komt toe alle eer!
    Ik bid voor jullie, Gods zegen en gezondheid toe.
    en bovenal luisteren naar God Onze Vader! Halleluja.
    Afstemmen op de Heilige Geest.
    Ik dank God dat Hij Jullie, gebruikt hier mee met dit mooie werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.