Voorbereidingen juni week

Nog 8 dagen te gaan voordat de eerste groep naar Oekraine zal gaan om een kampweek te organiseren voor de groep vluchtelingen uit het oosten van Oekraine. Volgende week vrijdag zullen wij in alle vroegte vertrekken van schiphol. We zijn inmiddels druk bezig met de laatste voorbereidingen! Het maken van een paklijst, regelen van een bus die ons van het vliegveld ophaald, overleg over onze taken van de kampweek, enz enz..

We hebben er heel erg zin in en zien er naar uit om met deze kinderen te kunnen gaan werken. Het zal een ontzettend intensieve week worden. Niet alleen is de groep groter dan normaal, het team van leiding is kleiner dan ooit. De taak die wij zullen krijgen is het zijn van groepsleiding. We gaan met 4 mensen en er zijn 3 groepen. Ieder van ons team zal groepsleider van 1 groep worden, met Peter als ‘vliegende keep’ tussen deze groepen.

 

Vluchtelingen update

De nachtmeries van de vuchtelingen blijven doorgaan. Iedere dag komen er wel telefoontjes binnen van achtergebleven familieleden of buren die vertellen over de verschrikkelijke schietpartijen en de mortieraanval van afgelopen nacht. (29 mei jl.)
Iedere ochtend, na het ontbijt, zijn er gewoonlijk tranen om de kleine beetjes informatie die ze uit eigen bronnen binnen krijgen. Een pastor die voor zijn geloof in elkaar geslagen is. De ministry garage die tot aan de grond kapot gebombardeerd is. Het sportveld aan de overkant van de straat van het huis van een van de families dat opgeblazen is. Nog meer schade dan er al was aan het kindertehuis. Iedere ochtend brengt meer slecht nieuws, meer pijn en verdried en gebed naar God. Steun ons in gebed voor deze broeders en zusters die op dit moment in nood zitten!

 

Bericht van 31 mei

http://www.newrepublic.com/article/117921/refugees-ukraine-thousands-have-fled-their-homes

De huidige situatie van de vluchtelingen is op ons kamp zeer zichtbaar.
Vandaag zijn er opnieuw 3 vluchtelingen aangekomen. We kunnen hier niet van wegkijken. Alle angst en nachtmeries zijn echt. Ik denk niet dat deze mensen nog veel zullen hebben om naar terug te gaan zodra deze ellende voorbij is. Alstublieft, blijf bidden voor deze ‘interne vluchtelingen’ van Oekraine.

 

Gebedspunt (2 juni)

Morgen (Dinsdag, 3 juni jl.) ga ik met een aantal van de vluchtelingen naar Ivankiv om te proberen werk voor hen te zoeken. We zullen gaan naar een nieuwe electriciteits centrale die onlangs is gebouwd om te vragen of ze nog werkers nodig hebben. Daarnaast zullen we naar een zaagmolen gaan. Bid alstublieft dat ze succesvol zullen zijn in het vinden van werk, zodat zij hun families kunnen bieden wat ze nodig hebben.

 

Bericht van 3 juni

Afgelopen zondag (1 juni jl.) zijn Xander en ik (Andrew) naar een kamp van het Oekraiense leger gereden. We hadden gehoord dat deze mannen hier gestationeerd waren om het noorden van Oekraine te beschermen tegen een eventuele inval van het Russische leger. Toen we van de weg afreden, door een veld met wilde bloemen, richting het bos, vonden we het kamp van het leger.  Ze zitten hier inmiddels al maanden, zonder stromend water of een koelkast. Wij hadden de mogelijkheid om heb een kist bananen, een kist tomaten, een kist komkommers, een kist sinaasappels, 10 grote broden en wat koffie en thee te brengen. De soldaten waren extreem dankbaar, aangezien ze in geen tijden vers voedsel hadden gehad. Ik denk dat we voor nu een nieuwe bediening hebben gevonden voor de komende tijd.. helpen het Oekraiense leger te voorzien van voedsel. We zijn gezegend door deze nieuwe bediening en mogelijkheden.

 

Vluchtelingen update (gisteren, 4 juni)

We hebben de vraag gekregen om 25 wezen uit Lugansk op te nemen op ons terrein voor 2-3 weken, voordat ze naar de USA zullen reizen voor een zomerprogramma. Als deze kinderen het weeshuis zullen verlaten, blijven er 8 kinderen achter. Ons is gevraagd deze 8 weeskinderen voor de hele zomer op te nemen. Helaas kunnen we dit niet doen… We hebben niet genoeg ruimte en bedden. Het gaat ons echt aan het hart… zoveel wezen, vrouwen en kinderen zoeken een schuilplaats, een onderdak en er zijn zo weinig beschikbare plekken waar ze kunnen gaan. In dit alles houden we ons gericht op 1 ding. God heeft nog steeds de leiding!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.