De eerste kampdag

Een eerste dag is altijd chaos. Nieuwe kinderen, nieuwe onervaren leiding en een boel stress, maar vandaag was het anders. Ja, het was een chaos en mensen wisten niet wat ze moesten doen en het besproken tijdschema was nergens meer te ontdekken, maar al met al ging alles eigenlijk ontzettend goed.

Vanmorgen om half 11 kwam de eerste bus met kinderen aan. Het eerst wat er altijd gebeurt is de luiscontrole en dat is helaas nodig ook. Ongeveer 1 op de 3 heeft luizen en dat zijn ieder jaar ook eigenlijk wel dezelfde kinderen.

Rond 2 uur kwam de laatste bus aan. Ongeveer anderhalf uur te laat. Dus rond half 3 kon iedereen eindelijk gaan eten en daar waren ze aan toe. Op het moment dat wij ons bord leeg hadden waren sommige kinderen al aan hun derde bezig. Er stond dus een tijd lang een enorme rij voor de tafel met eten.

Na het eten werden de kinderen verdeeld over de 3 groepen. Er zijn dit jaar veel meer kinderen dan de vorige jaren. Normaal hebben we 10 – 13 kinderen per groep, maar deze week zijn dat er 17-19. Hard werken dus, aangezien er ook minder leiding is dan normaal.

De rest van de middag hadden we 3 programma’s; bijbel, knutselen en sport.  Ieder uur gaat een groep naar een ander onderdeel. Tenminste, dat is de theorie. Vanmiddag waren dat 1 uur, 50 minuten en anderhalf uur. Ook voor de kampleiding was het dus nog even wennen 😉

Na het avondeten was er nog tijd voor 1 groot spel met alle groepen. Na het avondprogramma hebben de 12+ dan nog een bijbelstudie en de jongere kinderen gaan vast naar bed.

Inmiddels ligt iedereen al snurkend in bed en hebben we met z’n allen ondanks de regen een erg toffe dag gehad. De kinderen gedragen zich relatief gezien erg goed en ook de verschillende leiding teams werken goed samen en dat is eerdere jaren wel eens anders geweest.

Uiteraard zijn er ook kinderen met heimwee die liever naar huis gaan.  Er zijn wat kinderen die het spannend vinden en zich daardoor wat anders gaan gedragen en we hebben een keuken medewerken met een stukje vinger minder nadat ze met de foodprocessor aan de slag ging.  Maar buiten dat was het een perfecte dag.

Blijf alstublieft voor ons en de kinderen bidden. We proberen op onze website iedere dag een update te plaatsen. Heel erg bedankt voor jullie support en ondersteuning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.