Nog een paar dagen…

… en dan zitten we in het vliegtuig richting Oekraïne!

We hebben er allemaal ontzettend zin in en zien uit naar de dingen die God voor ons gepland heeft volgende week. Gisteren is er weer een kampweek begonnen. Wij zullen net de laatste dag van dit kamp meepakken als we aankomen in Oekraïne.

13662258_1331657000183148_6511168076047926003_o 13652918_1332045496810965_2249082445819764235_o

Ons Team
We gaan dit jaar met een groot team van maar liefst 9 personen!
Iddo en Jacqueline uit Leiden, Daniel uit Oud-Alblas, Mathijs uit Emmeloord, Daniëlle uit Leeuwarden, Pascal en Martine uit Steenwijk en Peter en Lianne uit Kampen. Als jullie meer over ons willen weten, klik dan op het menu ‘Team Juli 2016’.

Situatie in Oost-Oekraïne
De afgelopen twee jaar is de situatie in het oosten van het land nagenoeg niet veranderd. Nog steeds komen er dagelijks soldaten van het Oekraïense leger om in de strijd die nog in alle hevigheid woed. Gelukkig zit het kamp in een totaal andere regio van het land en zullen wij er niets van merken. Toch blijft het een zeer vreemde gewaarwording om te weten dat het land waar je bent in oorlog is. Helaas is er ook nog geen oplossing te verwachten in de nabije toekomst.

Gebed gevraagd
Twee jaar geleden ontmoetten wij de zusjes Kozakhina. Gevlucht vanuit Donetsk (Oost-Oekraïne), maar ondanks alles wat ze in hun jonge leeftijd meegemaakt hebben altijd super vrolijk en enorm behulpzaam bij de kampen die we georganiseerd hebben. Inmiddels hebben ze op verschillende plekken in het land weer een nieuwe plek gevonden om te leven.

Een van de meiden, Marianna is vorig jaar getrouwd met Oleksiy Palchenko. Drie dagen geleden kregen we het bericht dat ze een zoon gekregen hebben, maar eergisteren kwam daar helaas het bericht achteraan dat hij op de intensive care ligt en het niet goed gaat. Oleksiy en Marianna wonen in Kramatorsk, ongeveer 50 kilometer van de frontlinie in Oost-Oekraïne. Het ziekenhuis heeft weinig doktoren en onvoldoende medicijnen.
De situatie is nu stabiel en in Charkov hebben ze medicijnen kunnen kopen voor € 20,- wat in Oekraïne een half maandsalaris is. We hopen en bidden voor deze jongen en voor spoedig herstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.