Aangekomen in Kolentsi

Goedenavond allemaal. Op het moment dat u dit leest is het natuurlijk al lang geen avond meer, maar wij hebben de eerste dag in Oekraïne er op zitten.


Na een lange reis zijn we gisteravond met de heles dutchies groep aangekomen in Kolentsi. Beide groepen hebben een goede vlucht gehad en na een lange dag van reizen waren we dan ook blij om eindelijk (weer) aan te komen op het terrein van Andrew en Jenny. We hebben een goede eerste nacht gehad waarna we een hele ontspannen eerste dag mochten hebben. Afgelopen week is er geen kampweek geweest, een break voor Andrew en Jenny, waardoor er vandaag ook geen kinderen waren die hun kampweek op de zaterdag eindigden en er een hele grote schoonmaakbeurt op ons stond te wachten. Dat was eigenlijk wel een fijne meevaller! Na het ontbijt zijn de dutchies het dorp ingestuurd om kersen te plukken. Om de beurt zaten Peter of Pascal in de bomen om aan de takken te trekken waarna alle kersen naar beneden vielen. De meiden hielden ondertussen plastic zeilen op waarop alle kersen vielen. We hebben dozen vol met kersen verzameld. Goed voor heel veel wekpotten vol met ingemaakte kersen voor de komende maanden en compote voor morgenavond als we voor de hele groep traditiegetrouw weer pannenkoeken gaan bakken voor de hele groep.

Vanmiddag hadden we vrije tijd en zijn de meesten van ons gaan zwemmen in de rivier. Tussen de activiteiten, de maaltijden en de vrije momenten door hebben we veel uitleg van Andrew gekregen over het komend kamp en de kinderen die gaan komen. De meesten van ons zijn hier voor de eerste keer, dus er is dan ook een hoop te vertellen. Wat voor soort kinderen gaan komen, wat kunnen we gaan verwachten? Hoe zit een kampweek in elkaar, welke taken neemt ieder op zich?

We kregen heel veel achtergrond informatie over de kids. Een voorbeeld, veel van de kinderen roken. Ze roken omdat sigaretten die de honger onderdrukken. En ze zijn heel goedkoop. Goedkoper dan het meeste voedsel. Er werd benoemd dat we niet als doel moeten hebben om de kinderen de komende week te laten stoppen met het roken. Het zal een averechts effect hebben . Ze zullen stiekem gaan roken op het terrein met alle gevolgen van dien, maar als ze een poging willen doen om te stoppen, zullen ze afkickverschijnselen krijgen waardoor ze minder aandacht hebben voor bijv de bijbelstudie die wordt gegeven. Kortom er zit een reden achter bepaald gedrag wat zij zullen laten zien en Andrew gedoogt bepaalde zaken zodat de essentie van dit kamp niet verloren gaat. In deze situatie is het planten van zaadjes, het delen van het evangelie belangrijker dan het afleren of aanleren van bepaald gedrag.

Morgen (zondag) gaan we naar de kerkdienst in Kiev. Dat is altijd een hele onderneming, maar goed om morgen weer samen te mogen zijn met andere christenen en God groot te gaan maken.

We zien uit naar komende week. We zijn allemaal erg benieuwd en we zien uit naar wat er allemaal weer gaan gebeuren.

We zijn voor nu alvast dankbaar voor de fijne sfeer in de groep. Het is erg gezellig en we zijn dankbaar dat we met zo’n grote groep zijn. Ook zijn we dankbaar voor het fijne weer van vandaag.

Gebedspunten zijn nog steeds het weer, vandaag hebben we een mooie dag en ook naar de eind van de week wordt het prachtig weer, de eerste helft van de week belooft echter veel regen, dus dat is nog even spannend.

Maandag komen de kinderen en we hopen en bidden dat iedereen op tijd op de juiste plek mag staan en de reis naar het kamp goed mag gaan.

Een gedachte over “Aangekomen in Kolentsi

  1. We wensen jullie als team, maar straks ook met de kinderen erbij, veel zegen van onze Hemelse Vader!
    Groeten, Gerlof en Thea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.