Dag 3 – Cathaleya

In Oekraïne zijn we inmiddels al bijna aan het eind van het kamp. Het gaat erg goed hier en de kinderen hebben het ontzettend naar hun zin. Door een zeer slechte internetverbinding en vele stroomuitval hebben we de dagverslagen ‘offline’ gemaakt. De komende dagen zullen we steeds een verslag uploaden.

Nog meer goed nieuws. We hebben het gehele sponsorbedrag inmiddels binnen. Alles wat extra binnenkomt komt volledig ten goede aan het werk van Jeremiah’s hope.

We beginnen met een lied, dat Pascal en Martine enkele dagen geleden zongen.

Het dagverslag van Cathaleya:

Vandaag was een overweldigende dag.
In de ochtend zingen we liedjes in het Oekraïns, om God te prijzen. Ook bidden we gezamenlijk voor het ontbijt en ook de kinderen krijgen de kans om te bidden. De meeste kinderen doen leuk mee.

Daarna gingen we naar ons dagelijkse rotation programma waar ze hebben geknutseld, de bijbel klas hebben gevolgd, daarna is er altijd een tussendoortje en daarna werd er gesport.

Na de lunch hadden we een uurtje vrije tijd.

Vanmiddag gingen we extreme sport doen, zo noemen ze dat hier. Dat is klimmen in een hele hoge toren waarbij ze vast zitten aan de lijn met iemand die ze kan opvangen als ze vallen, met kabelbanen en abseilen. De kinderen waren zo enthousiast en ook de pubers gingen los, (pubers doen meestal niet zo snel enthousiast mee)

Ik zag een jongetje op het bankje zitten en hij deed niet mee, ik vroeg hem waarom niet en hij zei dat hij bang was voor hoogtes. Ik heb hem toen over mijn eigen angsten verteld en dat ik die samen met God heb overwonnen. En dat ik geloofde dat hij het ook kon. Maar hij was er zeker van dat hij niet wou.. tot ik een tijdje later hem van de kabelbaan zag gaan ! Toen hij beneden was ben ik om hem af gerend en heb ik hem geknuffeld en ik zei: “wat ben ik trots op je!!!”. Ik kon aan hem zien dat hij het ook geweldig vond. Ik vond dit een heel mooi moment.

Iris, Willy en ik hebben ook geprobeerd te klimmen. We moesten kratjes op elkaar zetten en zelf erboven op staan en zo hoog mogelijk de toren bouwen waar we op stonden.. het ziet er makkelijk uit maar het is enorm moeilijk en spannend als je het zelf moet doen! De kinderen kwamen allemaal veel hoger! Ze zijn zo dapper en gemotiveerd!

Later hebben ze gegeten en veel kinderen namen nog een extra bord, je ziet hoe enorm ze van eten genieten wat heel mooi is om te zien maar ook moeilijk, want je weet niet wat ze krijgen als ze weer weg zijn van het kamp..

In de avond hebben we de film UP gekeken. En het kampvuur waar Peter prachtig tot de kinderen heeft gesproken. Ik zag kinderen echt na denken over de boodschap die hij overbracht.

Tijdens klaar maken voor het slapen zijn er nieuwe regels verteld over de telefoons. Die moeten nu uit om 21:30 en mogen pas weer aan om 7:30 omdat bleek dat meiden (de grotere meiden waar ik mee op de kamer slaap) de nacht ervoor met de jongens liepen te chatten tot heel laat in de nacht. Er werdt even moeilijk gedaan maar de regels zijn snel geaccepteerd. De meiden zijn nu allemaal lekker vroeg stil en gaan slapen ! Ik dank God voor deze prachtige dag

Een gedachte over “Dag 3 – Cathaleya

  1. Godszegen jullie aanwezigheid daar in Oekraïne . En in alles wat jullie gaan ondernemen met de kinderen. Bijzonder om te lezen jullie update . Liefs Otto en An

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.