Zondag – voorbereiden

Goedenavond allemaal! Weer een dag voorbij! We beginnen inmiddels weer helemaal ingeburgerd te worden in Oekraïne en zie uit naar de komst van de kinderen morgen.

Vanochtend zijn we in alle vroegte naar de kerk gegaan. Zoals elk jaar bezoeken we de ICA Kyiv, een internationale kerk in Kiev. Deze kerk bestaat bijna volledig uit mensen die in Kiev en omgeving wonen, maar niet uit Oekraïne afkomstig zijn. Veel mensen dus die ik Kiev (tijdelijk) werken en zendelingen die hier zijn. Erg gaaf om zo, samen met hen, familie te zijn in Christus en ook hier avondmaal te vieren.

Kiev heeft een aantal enorme event/shoppingmalls. Enorme gebouwen met winkels, restaurants, bioscopen, schaatsbanen, botsauto’s en andere kermisattracties. Echt een belevenis als je hier niet nooit eerder geweest bent. Vanmiddag hebben we hier met de hele groep gegeten.

De groep van deze week bestaat uit tien Nederlanders (+ twee kinderen), elf Texanen afkomstig uit een lokale kerk en de ACU university, Xander, de Kelly’s en drie fantastische vertalers.

De terugreis naar Kolentsi was een behoorlijke belevenis. Het goot van de regen en dan duurt die normaal anderhalf uur toch behoorlijk lang 😎 Op veel plekken was de weg compleet ondergelopen. Veel gaten in de weg waren niet meer zichtbaar, dus een behoorlijke uitdaging en uit de ramen was ook weinig meer te zien. Gelukkig zitten we binnen zou je denken, maar binnen zijn we zeker ook niet helemaal droog gebleven. Door alle gaten en kieren kwamen flink wat druppels naar binnen. Gelukkig zijn we weer veilig aangekomen!

Vanmiddag was het weer tijd voor onze traditionele Nederlandse verrassing. Het bakker van pannenkoeken! We zijn er weer de hele middag mee bezig geweest, ruim 100 pannenkoeken waren het resultaat! Pannenkoeken met appel, banaan, etc etc.. Binnen no-time waren de bakken leeg. Ook erg grappig om te zien hoe Amerikanen en Oekraïeners hunnen pannenkoeken eten. Een grote hoop met pannenkoek die wordt overgoten met stroop en jam.

Vanavond nog de laatste keer alles schoonmaken, zodat we morgen fris kunnen beginnen met het kamp. Voor het begin van dat kamp hebben we nog steeds één groot gebedspunt, namelijk het weer. Morgen is er tachtig procent kans op regen. Elke kampweek wordt gestart met de luizen controle. Alle kinderen die aankomen moeten buiten blijven tot ze gecheckt zijn op luizen. We hebben het programma al aangepast op het weer, maar alsnog wordt het een behoorlijke uitdaging.

De eetzaal, slaapzalen, cabines, douches, toiletten zijn allemaal weer fris en schoon. Tijd om naar bed te gaan en morgen weer aan de slag te gaan met de kinderen!

Helaas geen video, die komt hopelijk morgen online.

4 gedachten over “Zondag – voorbereiden

  1. Bedankt voor deze 2 goede verslagen van de 2 eerste dagen.Ik kan me niet herinneren dat er in al die jaren zoveel medewerkers waren.Fantastisch!
    Goede nacht .gr hanna😘

  2. Klinkt allemaal best spannend en ik leuk! 😘 Gods zegen toegebeden voor het weer van morgen, wij bidden dat het droger wordt, vooral tijdens het luizenpluizen. Lieve groetjes Hannah

  3. Mooi hoor goed te horen dat alles in orde is.
    Wij hebben ook zaterdag in de fontein voor jullie gebeden. Gods zegen toe gebeden

  4. Fijn om zo elke dag een verslagje te krijgen van hoe het gaat. God’s zegen ook weer voor deze nieuwe dag. Hij is in alles erbij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.