Info / Sponsoring

Voor de elfde keer op rij gaat er ook deze zomer vanuit Nederland een team op Outreach naar Oekraïne. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang.

jhpic

Wat houdt de Outreach Oekraïne in?

Wij gaan dit jaar weer op reis naar Oekraïne.
Ook dit jaar gaan we weer één of twee weken op pad.

Dit jaar zijn er geen kampen.

Kan je echt geen genoeg krijgen van Oekraïne, dan kan je ook een internship volgen bij Jeremiah’s Hope. Dit kan eventueel voor een opleiding of Bijbelschool.

We vliegen van Amsterdam naar Kiev en vervolgens rijden we nog (ongeveer 2 uur) naar onze bestemming Kolentsi vlak bij Ivankiv. In Oekraïne gaan onze teams meewerken met de organisatie van zomerkampen voor jongeren uit de omgeving. Deze kinderen gaan normaal nooit op vakantie, dus is het ontzettend gaaf om met deze kinderen een week lang leuke activiteiten te doen, ze positieve aandacht te geven en ze te vertellen over Jezus.
Wij gaan er samen met het team van Jeremiah’s Hope voor zorgen dat deze kinderen een onvergetelijke tijd krijgen, maar ook voor onszelf zal dit een reis zijn met grote indrukken. Het is fantastisch om samen met het team een toffe tijd te hebben met deze kinderen en God zo duidelijk aan het werk te zien in deze kinderen.

Jeremiah’s Hope

Jeremiah’s Hope is een organisatie die zich richt op ‘Youth at Risk’. Dit zijn kinderen en tieners die in een risicovolle en vaak uitzichtloze situatie zitten. Vaak veroorzaakt door alcoholverslaving van de ouders/verzorgers worden de kinderen mishandeld en/of verwaarloosd en hebben ze geen veilige plek of liefdevol thuis. Juist op deze groep kinderen en tieners richt Jeremiah’s Hope zich. Onder andere dus door zomerkampen voor deze jongeren te organiseren, maar ze doen nog veel meer. Zo werken ze veel samen met ‘Social services’ en bezoeken ze iedere week deze kinderen. Voor meer informatie over Jeremiah’s Hope, zie: www.jeremiahshope.org
Jeremiah’s Hope is opgezet en wordt geleid door een Amerikaans echtpaar, Andrew en Jenny Kelly. Samen met hun vijf kinderen wonen zij ook op het kampterrein. Zij worden ondersteund door vrijwilligers uit Amerika, Australië en Nederland.

Kosten / Sponsoring

Deze reis kost ongeveer 600 euro per persoon. Dit is de totaalprijs, vliegticket, transport, kost en inwoning, etc.
Omdat de meeste deelnemers nog student zijn hebben we het de afgelopen jaren zo gedaan, dat we het vliegticket zelf betalen (€250,-) en dat we de rest gesponsord proberen te krijgen.

Wilt u ons ondersteunen om deze reis mogelijk te maken, dan kun u een bijdrage overmaken op de rekening van de Vrije Baptistengemeente Emmeloord.
De gemeente is ANBI erkend, uw gift is dus fiscaal aftrekbaar.

Vrije Baptistengemeente Emmeloord
IBAN: NL57 RABO 0346 5462 73
o.v.v. Oekraïne – Jeremiah’s Hope

StreetView