Matthijs

Naam: Matthijs de Goede

Leeftijd: 22

Woonplaats: Emmeloord

11745523_10203337641880904_5423602192465356480_n

Ben jij al eens eerder in Oekraïne geweest?
Ik ben nog nooit eerder in Oekraïne geweest in mijn leven en om eerlijk te zijn had ik ook nooit verwacht dat ik naar Oekraïne zou gaan.

Waarom ga je naar Oekraïne?
Deze zomer wou ik ontzettend graag naar Roemenië, om daar de mensen te helpen en om te ervaren wat het is om armoede te zien. Helaas was het door omstandigheden niet meer mogelijk om daar heen te gaan en besloot ik om niet meer te gaan. De dag na dat besluit sprak ik met Martine. Binnen een paar minuten vroeg ze me of ik mee wou naar Oekraïne en ik zei: ‚ja, lijkt me gaaf!

Wat verwacht je van de reis?
Ik verwacht van deze reis dat het een mooie reis gaat worden! Dat we leuk gaan sporten, spelen en bezig gaan met de kinderen. Voor mij zal het communiceren vooral gebeuren door middel van veel handen en voeten werk, omdat ik de taal niet spreek en ik verwacht ook niet dat de jongeren daar Engels of Nederlands spreken! Wordt nog een leuke uitdaging! Ik houd er aan de andere kant ook mee dat het best confronterend gaat worden om kinderen te zien die, zoals ik er nu naar kijk, zo weinig hebben. Ik kan dat stukje nu nog niet beseffen, omdat ik het nooit ervaren heb. Zelfs in het sociaal wijkteam, waar ik dit jaar stage gelopen heb, is het niet gelukt om armoede te zien en dat terwijl de wijk waar ik sta in liep, de armste wijk van Nederland genoemd wordt.

Wat verwacht je te gaan leren in Oekraïne?
Ik verwacht om bewuster te worden van het leven. Het bewust worden van bijvoorbeeld armoede in het leven, komt in mijn ogen door het meemaken van een ervaring. Daarnaast verwacht ik een ontzettend gave tijd te hebben met kinderen die het waard zijn om aandacht, liefde en omgang te bieden!

Wat doe je in het dagelijks leven en wat zijn jouw hobby’s?
In het dagelijks leven probeer ik vooral erg te genieten! Dit doe ik door de dingen te doen die ik leuk vind. Dingen zoals: basketballen, hardlopen, piano en gitaar spelen, het ontmoeten van vrienden en het zijn bij familie, het doen van de opleiding tot maatschappelijk werker, werken als hovenier en schilder, spelletjes spelen, maar ook het lezen van een goed boek of kijken naar een vette serie. Wat mijn doelen zijn in het leven is: reizen, veel genieten en nieuwe ervaringen opdoen. En deze reis zal daar één van zijn!

Hoe lang geloof jij al in God?
Wat mooi dat er vanuit gegaan wordt dat ik al in God geloof. Haha, gelukkig klopt dat ook nog eens! Op mijn twaalfde levensjaar, tijdens een kinderkamp heb ik zelf ervaren hoe het is om zoveel liefde te ervaren van God, dat ik niets anders meer wou dan voor Hem leven. Ik hoop dat ik nu op mijn beurt die liefde van God ook mag uitdelen in Oekraïne. Na mijn twaalfde is het leven in ups en downs gegaan, maar elke keer weer ervaar ik de leiding en sturing van God. Dat maakt het voor mij dat ik heel bewust wil leren genieten van elk mooi moment en door elke tegenslag, want toen ik ging ervaren hoe het is om boven tegenslagen en overwinningen te staan, ben ik pas echt gaan genieten! Want zeg nou eerlijk; wat hebben we te verliezen, als De Allerhoogste met ons is?

Wat is jouw lievelingseten??? :P
Kip Pesto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.