Willy

Naam: Willy van Zwol

Leeftijd: 21

Woonplaats: Goes

Ben jij al eens eerder in Oekraïne geweest?
In Oekraïne ben ik nooit eerder geweest, maar door de verhalen en enthousiasme van twee vrienden die al jaren meegaan leek het mij goed om ook mijn koffers te gaan pakken om deelgenoot te zijn van deze mooie reis.

Waarom ga je naar Oekraïne?
Ik heb hart voor zending en evangelisatie. Het zou geweldig zijn als (kleine) kinderen tot geloof komen en dit doorgeven aan hun eigen kinderen en hun omgeving. Zelfs door hun moeilijke jeugd heen, als ze de geweldige Boodschap van Christus horen en geloven! Daar wil ik deze zomer graag aan meehelpen, om dit heerlijke Evangelie bekend te maken aan deze kinderen in dit land.

Wat verwacht je van de reis?
Een mooie reis met veel indrukken en (nieuwe) inzichten. Ik vind het fijn om met een groep op te trekken, en ik verwacht dat we samen dezelfde passie en eenheid zullen hebben om kinderen te bereiken met liefde en Gods Woord.

Wat verwacht je te gaan leren in Oekraïne?
Het leren van geduldig zijn en het wachten op God. Ik vermoed dat de kinderen moeten wennen en ook is soms moeilijk voor kinderen die veel mee hebben gemaakt hun hart open te stellen. Daar is veel liefde en geduld voor nodig. Ook dat we het alleen van God kunnen verwachten. Ik spreek de taal (Russisch) niet, maar ik ben ervan overtuigd dat God taalbarrière overschrijdend werkt!

Wat doe je in het dagelijks leven?
In mijn dagelijks leven werk ik in de gehandicaptenzorg, doelgroep ernstig meervoudig beperkt (EMB). Hier geniet ik erg van.

Wat zijn jouw hobby`s?
Optrekken met vrienden en de mensen om mij heen, sporten, schrijven (gedichten-(korte) overdenkingen), muziek maken en foto’s maken. Ik vind echt heel veel dingen leuk om te doen, dit lijstje zou ik nog verder kunnen uitbreiden..

Hoe lang geloof jij al in God?
Als kind heb ik het geloof altijd meegekregen en ik weet zeker dat Hij het toen al werkte in mij. Vanaf het begin van de middelbare school (12-14 jaar) ging ik er steeds meer van begrijpen en ook wat het inhoud in mijn dagelijks leven (praktisch) om te geloven.

Wat is jouw lievelingseten??? :P
Aah, lastige vraag. Ik lust echt heel veel, behalve dingen die ik niet ken, die eet ik niet snel. Italiaans en Oosters eten kan ik wel echt waarderen overigens 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.