Brr brr…

Nooit gedacht dat het in Oekraïne zo koud kon zijn! Zoals een beetje verwacht was het vandaag qua weer een bizarre dag. De hele dag heeft het geregend en de temperatuur is niet boven de 14 graden uitgekomen. Hoewel dat voor Nederland niet zo gek is, komt dat hier eigenlijk nooit voor. De kinderen waren er dan ook totaal niet op gekleed en waren in de middag steenkoud. Gelukkig hadden we vanuit Amerika en Nederland enorm veel gedoneerde (winter)kleren meegenomen. Die kwamen nu uitstekend van pas. Voor we vertrokken zeiden we nog tegen elkaar, waarom die winterkleding nu mee moest met temperaturen van 35+. We weten nu waarom. Gelukkig wordt het morgen alweer ruim boven de 20 graden en word het in het weekend enkel nog warmer.

IMG_20160721_131737

Door het weer hadden we vandaag een iets aangepast programma. Veel dingen hebben we binnen gedaan ipv buiten. Vanmorgen zijn we weer gestart met de dagelijkse rotatie programma’s. Dit was af en toe behoorlijk fris, aangezien veel onderdelen onder een afdak of in een tent zijn. Na de lunch was er ‘rest-time’ en voor de oudere jongens en meiden hun middagprogramma. Dit was een groot succes. Ondanks dat het totaal niet in de cultuur past om tijdens ‘de les’ vragen te stellen was er toch veel interactie.

IMG_20160721_191246

Vanmiddag hebben we enorm veel spelletjes gedaan, zoals geblinddoekt een parcours afleggen en stoelendans. Ook hebben we vanmiddag toneelstukjes ingestudeerd van Bijbelverhalen. Deze hebben we vanavond uitgevoerd. Uiteraard staat dit altijd garant voor veel plezier bij de kinderen.

IMG_20160721_211451 IMG_20160721_215532 IMG_20160721_215542

De rest van alle gedoneerde kleding is vandaag uitgezocht en vanavond verdeeld onder de kinderen. Ze waren ‘als een kind zo blij’ met hun nieuwe kleding.
Morgen helaas alweer de laatste reguliere dag. De week is echt weer omgevlogen en we hebben er echt enorm van genoten!
Bedankt voor alle support!

Een gedachte over “Brr brr…

  1. Als ik dit zo lees hebben jullie weer een creatieve oplossing gevonden op de weersomstandigheden wat heel veel uitwerkte bij de kinderen.
    Ja,zulke weersomstandigheden deze week heb ik nog nooit de afgelopen jaren gelezen.Fijn dat het morgen weer warmer en droger is .
    Leuke foto’s erbij.Het afscheid komt nu dichterbij v d kinderen en jullie.Sterkte daarbij.gr Hanna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.