Inhaalslag – Anita & Tessa

Goedenavond allemaal!

We zijn alweer 24 uur terug in Nederland en het lijkt alweer allemaal zo lang geleden. De meeste wassen zijn weer gedraaid, de eerste werkdag zit er alweer op en het ‘gewone leven’ dringt zich weer helemaal op. Gelukkig hebben we nog wat blogs klaar staan, zodat we nog een beetje in de Oekraïense stemming kunnen blijven en wat foto’s en filmpjes terug kunnen kijken. Vandaag de blog van dag 5 (de vrijdag) van het eerste kamp. Daarnaast ook een verslag van Tessa, die nog in Oekraïne zit van dag 1 & 2 van het tweede kamp.

Dag 5 – Anita

Wat gaat de week snel! Het is vandaag al de laatste hele dag van het kamp; morgenochtend gaan de kinderen weer naar huis. Het weer is goed vandaag. Af en toe zijn er wat wolken, maar de zon schijnt veel en maakt het soms best warm. Na het ontbijt met warme pap en het zingen van enkele liedjes, beginnen we met de rotaties. Bij het sporten doen de kinderen een wedstrijdje: wie kan het parcours door de speeltuin het snelste afleggen? Sommige kinderen zijn hier erg goed in en kunnen het binnen 30 seconden. Bij het knutselen maken we van wol een Oekraïense vlag. Het Bijbelverhaal gaat vandaag over Jezus Die de voeten van Zijn discipelen wast. Dit wordt voor ons erg concreet gemaakt: we gaan elkaars voeten wassen! Jezus liefde is zichtbaar in dit verhaal.

Na een lekkere lunch, met rijst en kip, hebben we een rustig uurtje, maar dan mogen we weer aan de slag 🙂 Het is tijd voor de Camp Olympics. Met de kinderen doen we allerlei spelletjes op het grasveld, zoals zaklopen en estafette. Daarna komen we als Dutchies bij elkaar en krijgen we meer te horen over de achtergrond en leefomstandigheden van de kinderen die deze week op het kamp zijn. Het is schrijnend om te horen in welke situaties sommige kinderen zitten. Sommige kinderen wonen niet meer thuis omdat de omstandigheden zo slecht zijn. Anderen wonen wel thuis, maar leven ook in slechte omstandigheden. Denk hierbij aan ouders die veel alcohol drinken, niet voor hun kinderen zorgen of geen werk hebben. De meeste kinderen zien er goed en vrolijk uit, maar er kan zo’n verhaal achter hun leven zitten.. Gelukkig zijn er ook kinderen die het thuis wel goed hebben.

Na het avondeten gaan we eerst een film kijken. Daarna hebben we weer kampvuur. We zingen wat liedjes en we luisteren naar een getuigenis. Omdat de kinderen bijna naar huis gaan, bidden we vanavond specifiek voor de kinderen. We maken twee kringen: een met de kinderen en daaromheen een met de volwassenen. We vertellen de kinderen dat we voor hen blijven bidden en dat we hen niet vergeten, ook al zien we hen straks (voorlopig) niet meer. Dan gaat iedereen douchen en naar bed, ook deze dag is weer snel voorbij gegaan!

Dag 5 – Kampweek 1

Kampweek twee – Tessa – Dag 1&2

Onze diehard Tessa is gebleven toen wij vertrokken. Zij leidt hier de tweede kampweek en probeert ons ook regelmatig op de hoogte te houden van haar belevenissen.

Deze week zijn er 47 kinderen uit de dorpen Zoren, Gornastiple, Orayne, Piski, Sukachi en Ivankiv. We hebben twaalf meisjes en de rest is jongen. Het wordt dus een drukke week!! Bid voor Tessa, Andrew en het team dat daar nu werkt met deze kinderen. We hopen dat er weer harten veranderd mogen worden voor God!

Maandag [Dag 1]:

Hey allemaal!!

Vandaag is het alweer maandag, mijn tweede week. Gister avond nam ik afscheid van de Dutchies en vertrok ik terug naar hier en de Dutchies bleven in Kiev slapen in een appartement. Vandaag vertrokken zij terug naar Nederland terwijl ik de nieuwe kids kreeg. We zijn met een grote groep met veel jongens, ook de leiders zijn we met veel, waarvan voornamelijk jongeren van 15-18 jaar. Vandaag deden wij de luizen check (wat niemand leuk vind….) we speelden met de kinderen en ondertussen heb ik de hele dag de was gedaan met de kleren van de kinderen met luizen. Na het middag eten deden wij de rotations Bijbelklas, crafts en sport. ’s Avonds hebben wij councelor hunt gespeeld . Bij het kampvuur heeft iemand beertjes uit gedeeld met een verhaal erachter hier komt het verhaal in het kort.

Hij verloor zijn Teddie beer toen hij 4 was. Hij was hecht met deze beer, zijn moeder zei laten we bidden dat wij jou beer weer vonden en ze deden dat. De dag erna reden ze naar de andere kant van de stad en daar lag zijn beer langs de weg. Het doel van dit verhaal was dat het ook zo is met God als je hem kwijtraakt bid tot hem en je zult hem terug vinden. Nu gaan wij lekker slapen. Slaaplekker!

Dinsdag [Dag 2]:

Vandaag was een rustige warme dag. We begonnen onze dag met onze vaste rotations en deden ’s middags een foto spel over het terrein en daarbuiten. We speelde met de kids en hadden veel fun. ’s Avonds keken wij de film ‘Up’. Bij het kampvuur vertelde iemand over zijn leven wat weer veel impact had op de kinderen het was super mooi om te zien.

In deze weken zie ik veel kinderen die allemaal hun eigen verhaal hebben en wat de meiden ook aangaven tijdens de girls talk ze zien elk jaar naar deze week uit en willen het liefst blijven. Ik vind het fijn om deze kinderen te zien genieten en liefde te geven. Ik hoop dat al deze kinderen God zullen leren kennen en met hem mogen leven. Bidden jullie met mij mee?
Wij gaan nu lekker slapen. Slaaplekker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.