Dag 5 – Waterdag

Eindelijk begint het weer warm te worden hier in Oekraïne. Na ongeveer 2 weken van lage temperaturen en regen heeft het vandaag niet geregend en enkel de zon geschenen. Het was zo’n 27 graden en half bewolkt.

De sporten gaan dan allemaal iets langzamer, er komen veel meer drinkpauzes en uiteraard plaspauzes tussendoor en tussen de middag met z’n allen lekker zwemmen in het meer. Het water was nog een beetje koud, maar in het midden is het altijd lekker warm.

De dag werd afgesloten met een film, spelletjes, gek doen en nog een groepsfoto en het gezamenlijk zingen van een lied. Hierna gingen de jongere kinderen naar bed en de 12+ naar het kampvuur. Bij het kampvuur wordt altijd gezongen, bijbel gelezen, er zijn getuigenissen en vanavond waren er marshmallows.

Het is de laatste volle dag vandaag en het afscheid nemen is al een beetje begonnen. Er lopen al veel kinderen rond met allerlei namen op de shirts.

Deze kinderen leven in een uitzichtloze situatie en daar heeft deze week in principe niets aan veranderd. We hopen wel dat deze week misschien dat ene lichtpuntje kan zijn in hun leven dat er voor zorgt dat ze door blijven gaan in hun geloof en in hun leven en heel misschien in de toekomst iets voor andere mensen kunnen betekenen. Deze kinderen zitten zo vol potentie en dromen, wat ze  waarschijnlijk nooit zullen kunnen waarmaken. Hopelijk kan deze week betekenen dat er 1 kind is die er voor zorgt dat de volgende generatie het iets beter heeft.

Vandaag konden we ook nog even helpen met het inladen van voedselpakketten voor kinderen in het oorlogsgebied in Oost-Oekraine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.